APEL CATRE COLEGII DIN RADIO, MEMBRI si NEMEMBRI ai SPMCR si SUS Romania

Dragi colegi,
Deoarece tema la ordinea zilei, aceea care ne doare cel mai tare, este legata de nivelul salarizarii unora dintre noi, va rog pe aceasta cale sa ne ajutati sa va ajutam sa reechilibram lucrurile si sa reusim sa ajungem cat mai aproape de o evaluare corespunzatoare a muncii fiecaruia.
In consecinta,  va rog pe cei care aveti nemultumiri cu privire la salariul vostru actual, care stiti ca in departamentele in care lucrati exista colegi cu incadrare  similara dar salariu mai mare, care aveti o incarcatura redactionala remunerata necorespunzator, sau livrati un produs radiofonic ce nu este recompensat financiar la nivelul meritat- sa puneti aceste lucruri intr-o sesizare adresata CA al SRR si sa ne-o aduceti la camera 415, et 4 ( biroul lui Gabi Basarabescu) in ziua noastra de consultari ( miercurea intre 13,30 -15), sau sa mi-o dati mie, lui, sau lui Adi Moise cand ne vedem in radio. Pt stabilirea de intalniri va rog sa ne abordati fie la nr noastre de tel, fie pe mail ( gabrielbasarabescu@yahoo.com, michaela.platon@gmail.com, sau aesiom@gamail.com pt Adrian Moise)
Va rog sa intelegeti ca desi cei doi reprezentanti ai nostri in CA  fac tot ce pot pentru drepturile salariatilor SRR, fara sesizarile noastre ca baza de discutie, nu pot face nimic, pentru ca totul ar fi doar o discutie de principiu, fara o ancorare in ceva concret.
Sper ca pana la urmatoarea sedinta de CA ( la inceputul lui noiembrie) sa avem deja un numar substantial de astfel de sesizari, ca sa se poata demara un proces de eliminare a discrepantelor salariale.
Asadar imi doresc sa vad o reactie clara, imediata, asumata din partea tuturor celor care se considera nedreptatiti sau incadrati necorespunzator, reactie pe baza careia sa putem sa demaram lupta pt recastigarea acestor drepturi. Si nu ma indoiesc de faptul ca sunt infinit mai multi cei care se recunosc in aceasta situatie, decat cei care au fost beneficiarii privilegiilor administratiei Miculescu , cea care a ingrosat randurile angajatilor din radio cu diverse neamuri, cunostinte, prieteni – multi fara vreo expertiza in profesie, fara experienta, studii sau talent – dar care au ditamai salariile pentru care uneori nu presteaza mai nimic.
Cred ca este momentul sa ne focusam nemultumirile legitime si sa ne cerem drepturile, asa ca astept in cel mai scurt timp sesizarile voastre care trebui sa cuprinda obligatoriu:  nume, prenume, departamentul si functia de incadrare, vechimea in radio, membru/nemembru de sindicat, nemultumirile cu privire la salariu, exemple cu colegi cu aceeasi incadrare si alt salariu, colegi care nu au dat concurs sau a fost unul “ de imprejurari” sau supus incompatibilitatii comisiei ( din care au facut soti, neamuri, parteneri de afaceri etc ) si tot ce credeti ca poate fi un argument intr-un demers de eliminare a discrepantelor salariale.
Pe baza acestor sesizari alesii salariatilor in CA ( care ii reprezinta deopotriva si pe cei din alte sindicate decat SPMCR sau SUS Romania!) vor putea sa sustina aceste probleme ale noastre, asa cum au stipulat  in platforma lor comuna cu care au candidat si au au fost validati la alegerile din vara.
Pt orice problema va stam la dispozitie cu toate lamuririle aferente.
Am speranta ca macar pentru drepturile personale fiecare o sa ia atitudine, caci acum nu mai e vorba decat in planul secund de principii, ci e vorba de viata noastra a fiecaruia, asa ca vreau sa cred ca o sa va pese si o sa reactionati.

Zi buna, cu toti augurii prezenti!