În atenţia Serviciului Comunicare al SRR

Cu privire la "somaţia" primită în data de 7 oct, SPMCR are următoarea poziţie:

Dezavuăm atitudinea agresivă a Serviciului Comunicare ( departament intern al SRR, şi nu instituţie abilitată sau instanţă) care a remis către sindicatul nostru o adresă prin care suntem "somaţi" ca în termen de 24 de ore să postăm pe site-ul SPMCR un document.

Considerăm ca acest mod de comunicare  agresiv şi dictatorial, specific managementului actual al SRR, este incompatibil cu instituţia noastră, dar şi cu drepturile noastre sindicale, simplul fapt de  a folosi verbul "a soma" ("a cere  în chip categoric cuiva, sub amenințare, să suporte anumite consecințe, să îndeplinească ceva" DEX) denotând starea simptomatică în care se derulează relaţiile în Radiodifuziune. Menţionăm că Departamentul Comunicare nu are calitatea de a soma un sindicat să posteze un document pe site, orice activitate de acest gen fiind hotărâtă exclusiv de conducerea sindicatului.

În consecintă, vă rugăm să vă revizuiţi această atitudine şi să începeţi să comunicaţi în termeni normali pentru derularea relaţiilor între sindicat şi instituţie. Pe această cale vă rugăm să vă asumaţi şi să semnaţi nominal aceste comunicări.

În speranţa unei colaborări normale şi civilizate în beneficiul tuturor părţilor,

Biroul Executiv al SPMCR

Gabriel Basarabescu