SPMCR despre CCM

Cu privire la prelungirea CCM din SRR, Sindicatul Profesioniştilor din Media şi Cultura Română are următoarea poziţie:

SPMCR ia în calcul faptul că prelungirea CCM-ului era singura soluţie de adoptat, în condiţiile în care SRR nu are încă un buget, dar dezavuează felul cel puţin discutabil în care s-au semnant amendamentele aferente acestui CCM prelungit. Ceea ce este prezentat festivist ca fiind o victorie a Sindicatului Liber, nu este decât un alt mod mârşav de apărare a aceloraşi "grupuri de interese" (de tip mafiot!), care acordă în continuare privilegii acoliţilor lui Miculescu perpetuaţi în funcţii.
Atâta timp cât nu se va proceda la o înlăturare a inechităţilor salariale flagrante din SRR, atâta timp cât procentele "obţinute" de sindicatul aşa-zis majoritar sunt la fel de inechitabil distruibuite, avem de-a face cu o soluţie care favorizează aceiaşi oameni căţăraţi în ierarhia SRR în mod fraudulos, cărora li s-au mărit nejustificat salariile doar pt că au făcut parte din aparatul opresiv miculescian, sau din camarila aferentă.

Ca atare SPMCR va analiza împreună cu alte sindicate din SRR, luarea unor măsuri de luptă sindicală, prin care vom protesta prin toate formele admise de lege împotriva felului în care se perpetuuează aceste inechităţi, menite să favorizeze aceleaşi "grupuri de interese" care au fost privilegiate si pana acum.